Followers

Thursday, April 21, 2011

My Edible Plants...

Edible Garden atau lebih dikenali sebagai Kitchen garden sememangnya memberikan manfaat yang besar kepada para surirumahtangga mahupun wanita yang bekerjaya...Selain dapat menjimatkan belanja ia juga dapat menyerikan lagi halaman belakang rumah... Saya mula menanam Edible Plants sejak 4 tahun yang lalu... Tapi disebabkan keadaan tanah di halaman belakang rumah sya membuatkan niat saya untuk memiliki Edible Garden sendiri terbantut...Tapi beberapa bulan yang lepas my mama ada bagi idea untuk tanam edible plants kat dalam pasu...Wah berkobar2 semangat nak tanam kat dalam pasu or poly bag or kat dalam container.... nah yesterday saya siap beli seed lagi for my edible garden.... Antara edible plants yang saya ada sekarang ni...Jom kita scroll down n tengok apa dia....

Pokok Misai Kucing

Pokok Limau kasturi

Pokok Pandan

Nanas

Lemon Grass/Serai

Pokok Ubi

Limau Kasturi

Pokok Ubi lagi

Kunyit...baru tanam a week ago..

Kunyit..Baru tanam last 2 weeks...

3 comments:

  1. wah.. bestnye.. saya pun tanam gak pokok2 ni tapi xsegemuk yg awak punye la.. rasanya tanah saya x subur kut.. mak saya pun ade pesan tanam kat pasu/ polibeg baja x kemana.. kalau tanam kat tanah, rebut dek lalang je..

    ReplyDelete
  2. Hihi Aida...tanah kat belakang rumah saya tu pun bukannya subur sangat...Sekarang ni subur sebab husband selalu ikat ayam sabung dia kat kawasan tu...Baja semulajadi la katakan..Hihi

    ReplyDelete
  3. kunjungan gan .,.
    bagi" motivasi
    keberuntungan selalu menghampri kita
    hanya saja kita yg trkdng tdk brfkir demikian.,.
    si tunggu kunjungan baliknya gan.,

    ReplyDelete